Zdielať recept

Gazpacho

Receptov na túto úžasnú studenú  polievku je množstvo. Môžete si ju pripraviť veľmi rýchlo, zo surovín, ktoré máte v lete v záhradke, alebo kúpite na trhu. Je veľmi osviežujúca a zdravá.

Postup

  • V mixéry rozmixujeme všetku zeleninu so 4 lyžicami oleja a 2 lyžicami balsamika, pridáte cesnak, koreniny a znovu premixujete.

    Ak si chcete pripraviť krutóny, pár krajcov chleba nakrájajte na kocky, môžete pridať bylinky, pokvapkajte olejom, premiešajte a pečte 10 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.

    Polievka sa podáva vychladená a pri servírovaní sa do nej na vrch pridá nadrobno nakrájaná zelenina, alebo paradajky, krutony, posypte parmezánom, alebo polejte balsamicom. Dokončenie je len na Vašej fantázii a chuti.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Gazpacho?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 5 väčších zrelých paradajok
  • 500 g cherry paradajok
  • 3-5 strúčikov cesnaku
  • 2 cukety
  • 2 uhorky
  • 3 kapie
  • 2 červené cibule
  • bazalka
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžice cukru
  • čierne mleté korenie
  • olivový olej

Na dokončenie

  • nakrájaná zelenina, bazalkové listy, krutóny ...