Postup:
-
1. Fazuľu namočte cez noc vo vode.
2. Namočenú fazuľu uvarte spolu s údeným mäsom.
3. Po hodine vyberte údené mäso a pridajte nakrájané zemiaky.
4. Na olivovom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte nakrájanú mrkvu, petržlen, podlejte trochou vody a poduste do mäkka. Ku koncu pridajte hrášok a rozpučený cesnak.
5. Dusenú zeleninu spolu s nakrájaným údeným a konzervou paradajok pridajte k fazuli, osoľte, okoreňte a chvíľu ešte povarte.
6. Podávajte s čerstvým pečivom.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 400 g veľká mäsitá fazuľa
- 300 g zemiaky
- 300 g mrkvy
- 200 g petržlenu
- 500 g údené mäso
- 300 g hrášok
- 2 veľké cibule
- konzerva lúpaných rajčín
- petržlenová vňať
- olivový olej
- mletá červená paprika
- 1 hlavička cesnaku
- čierne korenie
- morská soľ