Postup
-
Z uvedených surovín vymieste každé cesto samostatne. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku asi 8 hodín, pri verzii z droždia asi 2 hodiny.
Nakysnuté cesto rozvaľkajte každé samostatne na hrúbku asi 2 cm. Spodné cesto natrite jemne vodou a naňho položte vrchné cesto. Obidve cestá spolu ešte rozvaľkajte na hrúbku asi 1,5-2 cm.
Cestá rozrežte na 3 časti a poukladajte na seba. Spodnú časť vždy potrite vodou. Nakoniec rozrežte na 3 časti pozdĺžne a zapleťte do vrkoča ktorý uložte do formy a nechajte finálne nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku asi 2 hodiny, pri verzii z droždia asi 15-20 minút.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 50-60 minút. Záleží od toho či robíte jeden veľký sendvič alebo dva. Po upečení vyklopte a nechajte vychladnúť na mriežke.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Modré cesto
- 100 g LM, alebo ražného kvásku (alebo 40 g droždia)
- 700 g hladkej múky
- 1 vajíčko
- 150 g cukor
- 300 g tekutina z vyluhovaného precedeného modrého čaju CLITORIA TERNATEA
- 30 g sušené mlieko
- 100 g maslo
Žlté cesto
- 100 g LM, alebo ražného kvásku (alebo 40 g droždia)
- 700 g hladkej múky
- 30 g curcuma
- 1 vajíčko
- 150 g cukor
- 330 g mlieko
- 100 g maslo