Farebný sladký sendvič

Na celý recept budete potrebovať 200 g kvásku LM, alebo ražného kvásku. Vždy je dobré si pred pečením kvások cerstvo nakŕmiť, a po zdvojnásobení použiť do cesta.

Postup

  • Z uvedených surovín vymieste každé cesto samostatne. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku asi 8 hodín, pri verzii z droždia asi 2 hodiny.

    Nakysnuté cesto rozvaľkajte každé samostatne na hrúbku asi 2 cm. Spodné cesto natrite jemne vodou a naňho položte vrchné cesto. Obidve cestá spolu ešte rozvaľkajte na hrúbku asi 1,5-2 cm.

    Cestá rozrežte na 3 časti a poukladajte na seba. Spodnú časť vždy potrite vodou. Nakoniec rozrežte na 3 časti pozdĺžne a zapleťte do vrkoča ktorý uložte do formy a nechajte finálne nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku asi 2 hodiny, pri verzii z droždia asi 15-20 minút.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 50-60 minút. Záleží od toho či robíte jeden veľký sendvič alebo dva. Po upečení vyklopte a nechajte vychladnúť na mriežke.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Farebný sladký sendvič?
Kliknutím vyberte

Modré cesto

  • 100 g LM, alebo ražného kvásku (alebo 40 g droždia)
  • 700 g hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 150 g cukor
  • 300 g tekutina z vyluhovaného precedeného modrého čaju CLITORIA TERNATEA
  • 30 g sušené mlieko
  • 100 g maslo

Žlté cesto

  • 100 g LM, alebo ražného kvásku (alebo 40 g droždia)
  • 700 g hladkej múky
  • 30 g curcuma
  • 1 vajíčko
  • 150 g cukor
  • 330 g mlieko
  • 100 g maslo