Postup
-
Tangzong:
v malom hrnci si metličkou rozmiešajme 20 g hladkej múky a 100 g. vody. Za stáleho miešanie zohrajme na sporáku do 70 st. C. Ak nemáme teplomer, akonáhle začne hustnúť, odstavme a ďalej chvíľku miešajme. Nechajme úplne vychladnúť.
Všetky ostatné suroviny rozdeľte na polovičku. v jednej zmiešame múku a mlieko (bez modrého čaju) spolu s polovičkou tangzogu a necháme prebehnúť autolýzu 2 hodiny. Druhú polovičku zmiešajte s modrým čajom (bez mlieka) a druhou polovičkou Tangzogu
Potom v robote primiešame do každej časti polovičku kvásku (alebo droždia) a ostatné suroviny a cesto necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Prekladáme každú pol hodinu. Pri verzii z droždia to trvá asi 2 hodiny, pri verzii z kvásku to trvá asi 8-10 hodín.
Po nakysnutí vyklopíme na mierne pomúčenú dosku, obidve cestá rozvaľkáme na tenko na šírku formy a položíme na seba. Ešte ich spolu rozvaľkáme a stočíme do rolády a uložíme do formy, kde necháme znovu nakysnúť cca 2 hodiny pri izbovej teplote. Pri verzii z droždia 15-20 minút-
Pečieme 20-30 minút pri 200 st.C. so záparou a ďalej 20 minút pri 180 st.C.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 g LM (alebo 40 g droždia)
- 750 g hladkej chlebovej múky
- 140 g mlieko
- 140 g vyluhovaný modrý čaj Clitoria Ternatea
- 4 pol. lyžice cukru
- 80 g masla
- 2 vajíčka
- 1 čl soli
- Tanzong
Tanzong
- 20 g hladká chlebová múka
- 100 g voda
Náplň
- 150 g Brusnice