Zdielať recept

Cuketové slimáky dnes s kardamonovou plnkou

Postup:

  • Cuketu si nastrúhajte popredu a nechajte pustiť šťavu a dobre vyžmýkajte

    Zo surovín na cesto a kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok. V letnom období pri 25 St.C. to trvá asi 6-8 hodín

    Nakysnuté cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát, ktorý naplníme rovnomerne plnkou. Zrolujeme na roládu a môžeme nechať zamraziť 20 minút, aby sa nám lepšie krájal, alebo hneď nakrájať na 2,5 cm široké kolieska, uložiť na ležato na plech, nechať finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    Pečieme 35 minút pri teplote 180 St. C. (prvých 10 minút môžete so záparou)

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cuketové slimáky dnes s kardamonovou plnkou?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 150 g LM
  • 600 g Manitoba
  • 350 g Hladká špaldová
  • 100 g Celozrnná pšeničná múka
  • 250 g Jogurt
  • 100 g cukor
  • 50 g Olivový olej alebo maslo
  • 350 g Nastrúhanej cukety

Plnka:

  • 400 g mletých orechov alebo mandlí
  • 200 g maslo
  • 2 PL kardamon
  • 1 PL škorica
  • 2 vajíčka
  • 100 g cukor
  • 50 g med
  • 60 g múka

Na posypanie:

  • Nasekané mandle