Postup:
-
Cuketu si nastrúhajte popredu a nechajte pustiť šťavu a dobre vyžmýkajte
Zo surovín na cesto a kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok. V letnom období pri 25 St.C. to trvá asi 6-8 hodín
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát, ktorý naplníme rovnomerne plnkou. Zrolujeme na roládu a môžeme nechať zamraziť 20 minút, aby sa nám lepšie krájal, alebo hneď nakrájať na 2,5 cm široké kolieska, uložiť na ležato na plech, nechať finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
Pečieme 35 minút pri teplote 180 St. C. (prvých 10 minút môžete so záparou)
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 150 g LM
- 600 g Manitoba
- 350 g Hladká špaldová
- 100 g Celozrnná pšeničná múka
- 250 g Jogurt
- 100 g cukor
- 50 g Olivový olej alebo maslo
- 350 g Nastrúhanej cukety
Plnka:
- 400 g mletých orechov alebo mandlí
- 200 g maslo
- 2 PL kardamon
- 1 PL škorica
- 2 vajíčka
- 100 g cukor
- 50 g med
- 60 g múka
Na posypanie:
- Nasekané mandle