Postup:
-
Múku s vodou zmiešajte a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu dve hodiny.
Pridajte soľ, slad a kakao a vymieste hladké nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od stien misy a po natiahnutí sa netrhá.
Naolejujte si pracovnú dosku a cesto na ňu premiestnite. Natiahnite ho opatrne toľko, koľko sa dá bez toho aby ste ho dotrhali.
Na natiahnuté cesto rozsypte nakrájané marhule, a orechy, brusnice a čokoládu.
Cesto poskladajte a dajte do nádoby, kde ho budete 3-5 hodín prekladať (čas závisí od okolitej teploty a od sily kvásku)
Po prekladoch cesto stočte do ošatky, nechajte ešte hodinu pri izbovej teplote a dajte do chladničky na asi 12 hodín.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C so záparou, alebo v uzatvorenej nádobe 15 min., a neskôr teplotu znížte na 200 St,.C a pečte ešte 30 minút bez zápary, alebo odokryté.
Dobrú chuť a úžasnú vôňu želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 60 g LM
- 500 g pšeničná chlebová múka, alebo Manitoba
- 70 g celozrnná pšeničná múka
- 440 g voda
- 2 čl tmavý slad
- 2-4 čl kakao
- 2 PL olej
Na lamináciu
- 50 g sušené brusnice
- 50 g sušené marhule
- 100 g zmes orechov
- 50 g nasekaná čokoláda