Zdielať recept

Čokoládový chlieb

Postup:

  • Múku s vodou zmiešajte a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
    Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu dve hodiny.
    Pridajte soľ, slad a kakao a vymieste hladké nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od stien misy a po natiahnutí sa netrhá.
    Naolejujte si pracovnú dosku a cesto na ňu premiestnite. Natiahnite ho opatrne toľko, koľko sa dá bez toho aby ste ho dotrhali.
    Na natiahnuté cesto rozsypte nakrájané marhule, a orechy, brusnice a čokoládu.
    Cesto poskladajte a dajte do nádoby, kde ho budete 3-5 hodín prekladať (čas závisí od okolitej teploty a od sily kvásku)
    Po prekladoch cesto stočte do ošatky, nechajte ešte hodinu pri izbovej teplote a dajte do chladničky na asi 12 hodín.
    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C so záparou, alebo v uzatvorenej nádobe 15 min., a neskôr teplotu znížte na 200 St,.C a pečte ešte 30 minút bez zápary, alebo odokryté.
    Dobrú chuť a úžasnú vôňu želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čokoládový chlieb?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 60 g LM
  • 500 g pšeničná chlebová múka, alebo Manitoba
  • 70 g celozrnná pšeničná múka
  • 440 g voda
  • 2 čl tmavý slad
  • 2-4 čl kakao
  • 2 PL olej

Na lamináciu

  • 50 g sušené brusnice
  • 50 g sušené marhule
  • 100 g zmes orechov
  • 50 g nasekaná čokoláda