Postup:
-
(kto nekváskuje, vynechá rozkvas a pridá len prášok do pečiva. V tomto recepte nie je primárne použitý kvások ako kypridlo, ale nato, aby spracoval múku na ľahšie stráviteľnú.)
Z rozkvasu a ostatných surovín okrem pomaranča, nasekanej čokolády, mlieka a kakaa si vymiesime v robote balónovou metlou 10 min. cesto. Rozdelíme ho na dve tretiny a 1 tretinu.
Do jednej tretiny pridáme kakao a prilejeme 50 g mlieka a ešte chvíľu prešľaháme pokiaľ sa kakao spojí s cestom. Nakoniec pridáme nadrobno nasekanú čokoládu.
Cesto necháme 6 hodín odpočívať. Po tomto čase do čokoládového cesta primiešame jemne nadrobno nakrájaný pomaranč.
Cesto navrstvíme do formy a necháme ešte finálne kysnúť 3 hodiny.
Pečieme pri teplote 180 St.C. asi 50 minút.
Podávame s pomarančovou šľahačkou a pomarančovým džemom.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 300 g rozkvas: 8 hodín pred miesením si pripravte rozkvas: 100 g múky+100 g vody + 100 g LM
- 300 g pšeničnej hladkej múky
- 185 g cukru
- 5 vajec
- 100 ml oleja
- šťava z 1 pomaranča
- kandizovaný pomaranč
- 1 pomaranč
- 100 g nasekaná horká čokoláda
- 3 PL kakao
- 50 g mlieka