Čokoládová bábovka s pomarančom

Postup:

  • (kto nekváskuje, vynechá rozkvas a pridá len prášok do pečiva. V tomto recepte nie je primárne použitý kvások ako kypridlo, ale nato, aby spracoval múku na ľahšie stráviteľnú.)

    Z rozkvasu a ostatných surovín okrem pomaranča, nasekanej čokolády, mlieka a kakaa si vymiesime v robote balónovou metlou 10 min. cesto. Rozdelíme ho na dve tretiny a 1 tretinu.

    Do jednej tretiny pridáme kakao a prilejeme 50 g mlieka a ešte chvíľu prešľaháme pokiaľ sa kakao spojí s cestom. Nakoniec pridáme nadrobno nasekanú čokoládu.

    Cesto necháme 6 hodín odpočívať. Po tomto čase do čokoládového cesta primiešame jemne nadrobno nakrájaný pomaranč.

    Cesto navrstvíme do formy a necháme ešte finálne kysnúť 3 hodiny.

    Pečieme pri teplote 180 St.C. asi 50 minút.

    Podávame s pomarančovou šľahačkou a pomarančovým džemom.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Čokoládová bábovka s pomarančom?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 300 g rozkvas: 8 hodín pred miesením si pripravte rozkvas: 100 g múky+100 g vody + 100 g LM
  • 300 g pšeničnej hladkej múky
  • 185 g cukru
  • 5 vajec
  • 100 ml oleja
  • šťava z 1 pomaranča
  • kandizovaný pomaranč
  • 1 pomaranč
  • 100 g nasekaná horká čokoláda
  • 3 PL kakao
  • 50 g mlieka