Postup:
-
Všetky suroviny vymiešame na jemné tukové cesto. Pri kváskovej verzii necháme pár hodín pri izbovej teplote a následne schováme na noc do chladničky stuhnúť.
Na druhý deň vypracujte rovnaké guľky asi 30-50 g, ktoré naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, mierne stlačte (len naozaj jemne) a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 st. C. 15-18 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie:
- 300 g zmäknutého masla
- 350 g cukru
- 3 vajcia
- 630 g pšeničná hladká múka. (Ak chcete zdravšiu, použite špaldovú alebo celozrnnú)
- 1 prášok do pečiva
- 1 PL kvások (ražný, alebo na riedko nakŕmený pšeničný). Kto nekváskuje kvások jednoducho vynechá
- 1 čl soli
- Vanilka
- 200 g nasekanej čokolády (môže byť mliečna, horká aj biela)
- 30 g kakao
Môžete pridať tiež niektoré z týchto surovín, alebo ich kombinácie:
- 100 g ovsené vločky
- 100 g nastrúhaný kokos
- 100 g nasekané orechy
- Hrozienka alebo iné sušené drobné ovocie