Spracovanie:
-
1Údené mäso si uvarte vopred a odložte si aj vývar z neho.
2Pečivo si nakrájajte na malé kocky asi 1 cm, rozprestrite na plech na pečenie, pokvapkajte maslom alebo olivovým olejom a dajte zapiecť do rúry na 180 St.C. do chrumkava.
3Oddeľte si žĺtka od bielkov
Údené mäso si nakrájajte na malé kocky, pridajte k nemu žĺtka, pretlačený cesnak, pažitku, nakrájaný špenát, žihlavu, rukolu, alebo mix všetkých zelených listov, nakrájanú cibuľku.
4Opečené rožky pokropte vývarom z mäsa tak, aby boli nasiaknuté šťavou. (kto chce mať jemnejšiu verziu, môže pokropiť aj smotanou.
5Nasiaknuté rožky primiešajte k mäsovej zmesi. Osoľte, okoreňte.
Vyšlahajte si bielka do tuhej peny a jemne ich primiešajte k ostatným surovinám.
6formu na tehličku vyložte slaninkou tak, aby visela cez okraje, do stredu formy na slaninku dajte mäsovú zmes a zabalte visiacimi okrajmi.
7Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 St. C asi 1 hodinu. Ak sa Vám slaninka na vrchu pripeká, zakryte alobalom a dopekajte zakryté.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 400 g údeného prerasteného mäsa alebo kvalitnej slaninky,
- 400 g slaninky na tenko nakrájanej,
- asi 6 rožkov,
- 125 g maslo, alebo olivový olej
- 8 vajec
- špenát, rukolu, žihlavu (stačí aj jedno z toho)
- cesnak. Pažitka
- mladá cibuľka
- soľ
- čierne korenie