Zdielať recept

Cibuliač, alebo Konzervatívny rustikálny toast mäkučký ako vatička

Tieto toasty sú výborné k čomukoľvek a príjemným spestrením každej párty, alebo ako mäkučký toastový chlebík k raňajkám.

Sú výborné s maslom, džemom, alebo len tak dzobkať k syrom a kvalitnej šunke a tie s koreninami u mňa sú mega na sladko s maslom a džemom a všetky sú výborné s akoukoľvek salámou, šunkou, top je paštéta.

Postup:

  • Suroviny:

    Rozkvas:

    150 g LM
    150 g vody
    150 g hladká špaldová múka celozrnná

    Tangzong:

    v malom hrnci si metličkou rozmiešajme 20 g hladkej múky a 100 g. vody. Za stáleho miešanie zohrajme na sporáku do 70 st. C. Ak nemáme teplomer, akonáhle začne hustnúť, odstavme a ďalej chvíľku miešajme. Nechajme úplne vychladnúť

    Cesto:

    Rozkvas (ak nerobíte rozkvas, tak suroviny ktoré mali byť použité v rozkvase použiť do cesta a predlžiť prvé kysnutie na cca 5 hodín)

    600 g hladkej múky
    220 g mlieka
    2 pol. lyžice cukru
    70 g zmäknutého masla
    3 vajcia
    2 č.l soli.
    voliteľné: sušená cibuľa, kurkuma, sušené rajčiny, chilli, chedar ....

    Postup pri konzervatívnom rustikálnom toaste:

    Zmiešame múku a tekutiny spolu s tangzongom a necháme prebehnúť autolýzu 2 hodiny.

    Potom v robote primiešame rozkvas a ostatné suroviny a cesto necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Prekladáme každú pol hodinu

    Po nakysnutí vyklopíme na mierne pomúčenú dosku a stočíme do formy, kde necháme znovu nakysnúť cca 2 hodiny pri izbovej teplote.

    Pečieme 20-30 minút pri 200 st.C. so záparou a ďalej 20 minút pri 180 st.C.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cibuliač, alebo Konzervatívny rustikálny toast mäkučký ako vatička?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 150 g LM
  • 150 g vody
  • 150 g hladká špaldová múka celozrnná

Tangzong:

  • 20 g hladkej múky
  • 100 g. vody

Cesto:

  • Rozkvas (ak nerobíte rozkvas, tak suroviny ktoré mali byť použité v rozkvase použiť do cesta a predlžiť prvé kysnutie na cca 5 hodín)
  • 600 g hladkej múky
  • 220 g mlieka
  • 2 pol. lyžice cukru
  • 70 g zmäknutého masla
  • 3 vajcia
  • 2 č.l soli.
  • voliteľné: sušená cibuľa, kurkuma, sušené rajčiny, chilli, chedar ....