Zdielať recept

Ciabatta so 100% hydratáciou

Táto ciabatta je úžasná mäkučká. A olivový olej je pridáva super chuť. Ak máte chuť, môžete si do nej pridať aj olivy alebo sušené paradajky v oleji.  Recept je na dve ciabatty.

Pred pečením si nakŕmte LM, alebo ražný kvások:
10 g LM (alebo ražného kvásku) + 20 g vody + 20 g pšeničnej chlebovej múky, alebo Manitoby

Postup:

  • Múku, pivo a 200 g vody zmiešajte a nechajte prebehnúť dve hodiny autolýzu
    Pridajte kvások a nechajte prebehnúť hodinu fermentolýzu
    Fermentolyzované cesto ručne, alebo v robote vymieste. Pridajte slad a postupne prilievajte olej a zvyšok vody, v ktorej ste rozmiešali soľ.
    Vymiesené cesto premiestnite do nádoby, v ktorej ho budete asi 4 hodiny prekladať. Po prekladoch cesto dajte do prikrytej misky a uložte na noc do chladničky (12 hod.)
    Po vybratí z chladničky cesto vyklopte na dobre pomúčenú dosku. Tiež z vrchu cesto posypte múkou a špachtľou, alebo nožom ho rozdeľte napoly. S cestom manipulujte minimálne. Jemne každú časť preložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
    Ak sa Vám zdá, že cesto v chladničke nenarástlo dostatočne, prikryte ho utierkou a nechajte ešte 2 hodiny dokysnúť.
    Dajte piecť do rúry vyhriatej na 250 St.C so záparou 15 min. a neskôr znížte teplotu na 200 St. a pečte ďalších asi 20 min.
    Dobrú chuť žeklá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Ciabatta so 100% hydratáciou?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 50 g kvások
  • 250 g Manitoba
  • 250 g Celozrnná Manitoba Aida 3.3 (môžete použiť len 500 g Manitoby alebo pšeničnej chlebovej múky. )
  • 250 g pivo
  • 230 voda
  • 20 g olej
  • 1 čl soľ
  • 1 čl slad