Zdielať recept

Chlieb s oškvarkami a chilly

Tento chlieb je tak jemný a výrazný, že som si ho zaradila do svojho pomyselného zoznamu letných chlebov ku grilovačkám

 

 

Postup:

  • 1. Múku s vodou zmiešajte a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny

    2. Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu dve hodiny.

    3. Pridajte soľ, slad a vymieste hladké nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od stien misy a po natiahnutí sa netrhá.

    4. Naolejujte si pracovnú dosku a cesto na ňu premiestnite. Natiahnite ho opatrne toľko, koľko sa dá .

    5. Na natiahnuté cesto rozsypte oškvarky a nadrobno nakrájané feferónky. S feferónkami opatrne. Ja som použila zavárané v oleji)

    6. Cesto poskladajte a dajte do nádoby, kde ho budete 3-5 hodín prekladať (čas závisí od okolitej teploty a od sily kvásku)

    7. Po prekladoch cesto stočte do ošatky, nechajte ešte hodinu pri izbovej teplote a dajte do chladničky na asi 12 hodín.

    8. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C so záparou, alebo v uzatvorenej nádobe 15 min., a neskôr teplotu znížte na 200 St,.C a pečte ešte 30 minút bez zápary, alebo odokryté.

    Dobrú chuť a úžasnú vôňu želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Chlieb s oškvarkami a chilly?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 400 g pšeničná chlebová múka (najlepšie Manitoba)
  • 50 g celozrnná múka
  • 370 g voda
  • 1 čl slad
  • 1 čl soľ
  • 50 g LM, alebo ražný kvások
  • zavárané, alebo sušené chilly (môžete vynechať)