Postup:
-
1. Múku s vodou zmiešajte a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
2. Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu dve hodiny.
3. Pridajte soľ, slad a vymieste hladké nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od stien misy a po natiahnutí sa netrhá.
4. Naolejujte si pracovnú dosku a cesto na ňu premiestnite. Natiahnite ho opatrne toľko, koľko sa dá .
5. Na natiahnuté cesto rozsypte oškvarky a nadrobno nakrájané feferónky. S feferónkami opatrne. Ja som použila zavárané v oleji)
6. Cesto poskladajte a dajte do nádoby, kde ho budete 3-5 hodín prekladať (čas závisí od okolitej teploty a od sily kvásku)
7. Po prekladoch cesto stočte do ošatky, nechajte ešte hodinu pri izbovej teplote a dajte do chladničky na asi 12 hodín.
8. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C so záparou, alebo v uzatvorenej nádobe 15 min., a neskôr teplotu znížte na 200 St,.C a pečte ešte 30 minút bez zápary, alebo odokryté.
Dobrú chuť a úžasnú vôňu želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 400 g pšeničná chlebová múka (najlepšie Manitoba)
- 50 g celozrnná múka
- 370 g voda
- 1 čl slad
- 1 čl soľ
- 50 g LM, alebo ražný kvások
- zavárané, alebo sušené chilly (môžete vynechať)