Postup:
-
1. Z rozkvasu a ostatných surovín vypracujte vláčne nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od stien misy.
2. Cesto nechajte nakysnúť pri izbovej teplote, alebo v chladničke na dvojnásobok
3. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na 4 časti, každú vytvarujte ako bagetu, rukami postláčajte na plocho a narežte a porozťahujte. Môžete narezať ako je na obrázku, alebo ako list, čo je typickým pre toto pečivo.
4. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny
5. Pečte pri teplote 200 St.C. asi 30 minút.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 50 g LM, alebo ražného kvásku, 50 g vody, 50 g múky. Suroviny zmiešajte a nechajte nakvasiť na dvojnásobok. Po nakysnutí použite ďalej do cesta.
Suroviny na cesto:
- 550 g pšeničnej hladkej múky Manitoba.
- 250 g vody
- 100 g olivového oleja
- 2 lyžičky soli
- 1 strúčik cesnaku
- Zmes provensálskych byliniek