Postup:
-
1. Zmiešať múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
2. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.
3. Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
4. Následne cesto 5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote
5. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod. Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.
6. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete. Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 50 g pšeničný kvások,
- 250 g Babičkina voĺba pšeničná,
- 150 g špaldová hladká múka,
- 100 g Celozrnná pšeničná,
- 100 g pivo,
- 320 g voda,
- 1 čl. slad,
- soľ,