Zdielať recept

Cestoviny s omáčkou z pečenej zeleniny

V lete si môžete urobiť túto omáčku s pridaním akejkoľvek zeleniny. Môžete ju použiť k mäsu, cestovinám, urobiť si k nej mäsové guľky, alebo ak pridáte zeleninový vývar, môžete si z nej urobiť polievku.

Postup:

  • 1. Paradajky, papriky, cukinu a cibuľu očistite a nakrájajte. Môžete použiť kľudne akúkoľvek zeleninu, akú máte doma.
    2. Uložte na plech, spolu s nakrájaným cesnakom, posypte bylinkami, soľou a polejte olivovým olejom a dajte zapiecť pri 200 St.C na 30 minút
    3. Po upečení dajte zmes do hrnca, rozmixujte ponorným mixérom.
    4. Ak je treba osoľte, ochuťte, môžete pridať aj lyžicu octu. Ak treba, dochuťte ešte trochou cukru.
    5. Omáčku zmiešajte s cestovinami, sušenými paradajkami, olivami, pri podávaní ozdobte bazalkou a posypte parmezánom.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cestoviny s omáčkou z pečenej zeleniny?
Kliknutím vyberte

Postup:

  • 6-10 veľkých paradajok
  • 4 červené mäsité papriky
  • 6 šalotiek, alebo 4 väčšie cibule
  • 1 stredná cukina
  • 4 mrkvy
  • bylinky: tymian, rozmarín, oregano, bazalka
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Na dokončenie

  • zavárané paradajky v olivovom oleji
  • olivy
  • parmezán