Zdielať recept

Cestoviny s Lucibenz omáčkou

Každý z nás pozná omáčku na cestoviny s podobne znejúcim názvom. Ale aby som neporušila nejaké práva značky, pomenovala som ju podľa kamarátky Lucky, ktorá mi poskytla na ňu recept a tiež pár pohárikov svojej domácej výroby. Každý, kto ju ochutnal si ju zamiloval. Nižšie je recept na asi 15 malých pohárov tejto omáčky.

Postup:

  • 1. Na nadrobno nakrájanej cibuli poduste nakrájanú papriku, rajčiny, hríby
    2. Keď zmes zmäkne a pustí šťavu pridajte pretlak (najlepšie domáci, ale v tom prípade pridajte viac, lebo domáci nie je tak hustý a silný ako kupovaný), nadrobno nakrájané uhorky bez nálevu, kukuricu a cukor. Trochu osolíme
    3. Ďalej chvíľku za stáleho miešania poduste, dávajte pozor, aby Vám zmes neprihorela
    4. Zmes naplňte do pohárikov a sterilizujte.
    5. Môžete aj rovno podávať s cestovinami, najlepšie s domácimi. Recept na domáce cestoviny nájdete tu na blogu.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cestoviny s Lucibenz omáčkou?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 1 kg rajčín
  • 1 kg papriky
  • 1 kg cibule
  • 1 kg čerstvých, alebo zaváraných hríbov
  • 1 pohár uhoriek v sladkokyslom náleve (7 dcl)
  • 1 konzerva kukurice
  • 2 malé rajčinové pretlaky
  • 150 g cukru
  • Soľ podľa potreby