Postup:
-
1. Bielu špargľu očistíte škrabkou na zemiaky, zelenú len umyjete. Zdrevnatelé konce odrežete.
2. Cestoviny uvarte vo vode. Ku koncu pridajte na 5-7 minút špargľu. Po uvarení sceďte.
3. Smotanu na varenie zohrejte a prisypte do nej nastrúhaný parmezán. Krátko povarte, aby sa roztopil. Osoľte a okoreňte.
4. Cestoviny so špargľou zalejte smotanou, pridajte nadrobno nakrájané rajčiny aj s olejom a kyslú smotanu. Dobre premiešajte.
5. Podávajte naservírované s prosciuttom, alebo šunkou.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 500 g zelená špargľa
- 500 g biela špargľa
- 500 m smotana na varenie
- 250 g kyslá smotana
- 200 g nastrúhaný parmezán
- Prosciutto, alebo kvalitná šunka
- 1 pohárik zaváraných rajčín v oleji
- Soľ
- Čierne korenie