Postup
-
Z uvedených surovín vymieste kompaktné cesto. Ak používate prastaré múky, mieste len krátko, nakoľko tieto múky rýchlo nasávajú vodu a mohli by ste ich premiesiť. Skôr len toľko aby sa spojili suroviny a naozaj len chvíľku premiesiť.
Ak robíte z bežných múk, mieste asi 10 minút.Cesto nechajte pri izbovej teplote asi 2 hodiny, počas ktorých preložte každých 30 minút.
Dajte kysnúť do chladničky na 12-24 hod. Než zdvojnásobí objem.
Stočte do ošatky a alebo nechajte kysnúť 2-4 hodiny pri izbovej teplote, alebo dajte znovu do chladničky na asi 12 hodín. Cesto by znovu malo zdvojnásobiť objem.
Vyklopte z ošatky na papier na pečenie, nožom, alebo cukrárenskou špachtlou chlieb rozkrájajte a takto rozkrájaný chlieb dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 250 St.C so záparou na 15 min. a na 200 St.C bez zápary na 30 minút.
Po vybratí hneď potrite olivovým olejom, v ktorom ste rozmiešali roztlačený cesnak, alebo opraženú cibuľu.
Dobrú chuť želá Petronela.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 400 g Kamutová múka (môžete zameniť za špaldovú, alebo pšeničnú)
- 150 g Aurora (môžete zameniť za pšeničnú múku)
- 50 g Jednozrnka (môžete zameniť za akúkoľvek celozrnnú múku)
- 430 g voda (časť tekutín môžete použiť pivo)
- 40 g kvások
- 1 čl soľ
- 1čl slad
- sušený, alebo na oleji jemne opražený cesnak (alebo cibuľa)