Postup
-
Z uvedených surovín vypracujte cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to môže trvať 2 hodiny, pri verzii z kvásku 6-10 hodín. Záleží od okolitej teploty a sily kvásku. Pri verzii z droždia asi 2 hodiny
Pripravte si plnku, dobre vidličkou roztlačte syr a vymiešajte s vajíčkami a pažítkou.
Nakysnuté cesto rozdeľte na rovnaké časti, utiahnite malé bochníčky a nechajte chvíľku odpočívať, aby povolili. Treba mať dobre pomúčenú dosku, aby sa nelepili.
Na pomúčenej doske každý bochník rukami roztlačte na kruh, naňho dajte kopcom PL plnky, zabaľte do batôžka a uložte do formy spojom nadol. Nechajte odpočívať na asi 2-4 hodiny. Pri verzii z droždia asi 20 min.Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 35-40 minút. Záleží od Vašej rúry.
Po upečení potrite olivovým olejom, v ktorom ste rozmiešali roztlačený cesnak a môžete pridať aj nakrájanú petržlenovú vňať.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 100 g LM, alebo 20 g droždie
- 250 g Kamutová, alebo Špaldová múka
- 150 g Prastará múka aurora, alebo špaldová múka
- 100 g jednozrnka, alebo pšeničná celozrnná múka
- 20 g zemiakové vločky (alebo jeden uvarený zemiak - treba ubrať trochu tekutiny)
- 100 g jogurt
- 300 g voda
- 1 PL Soľ
- 20 g Olivový olej
Plnka
- 300 g Feta syr, alebo akýkoľvek nastrúhaný syr, prípadne kombinácia syrov
- 1-2 vajíčka, podľa veľkosti
- pažitka
Na potretie
- olivový olej
- cesnak