Postup:
-
1. Zmiešajte 150 g manitoby so 150 g vody a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 1,5 hodiny.
2. Po 1,5 hodine pridajte 370 g Špaldová celozrnná múka, 60 g voda, 200 g pivo a nechajte ešte 30 min. oddychovať.
3. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.
4. Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
5. Následne cesto 4-5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote.
6. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod. Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.
7. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 150 g Manitoba Antico Molino Rosse
- 370 g Celozrnná špaldová múka Antico Molino Rosso
- 60 g ražný celozrnný kvások
- 210 g voda
- 200 g pivo
- 1 čl soľ
- 1 čl slad
- 60 g kvások