Postup
-
Z uvedených surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré necháte odpočívať pri izbovej teplote pri kváskovej verzii 6 hodín a na noc dajte stuhnúť do chladničky. Ak robíte verziu bez kvásku, rovno po vymiesení ho vložte do chladničky.
Na druhý deň na dobre pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na 3 mm a vykrajujte požadované tvary.
Pečte pri teplote 180 St.C asi 10 minút.
Po upečení zlepte lekvárom
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 g trstinový cukor
- 200 g maslo
- 300 g celozrnná manitoba Aida 3.3 (alebo celozrnná špaldová múka)
- 100 g špaldová hladká múka
- 1Pl škorice
- 1 PL kardamon (kto nemá rád vynechá)
- 1 prášok do pečiva
- 1 vajce
- 40 g kvások (nemusí byť, ak nekváskujete vynechajte)
- 150 g jogurt
- 1 PL citrónovej šťavy
Na zlepenie:
- pomarančovo-zázvorový džem