Postup
-
Zmiešajte múku s vodou a nehajte autolyzovať 1 hodinu
Primiešajte kvások a nechajte fermentolyzovať 1 hodinu.
Pridajte soľ, slad a vymieste kompaktné nelepivé cesto.
Vymiesené cesto zalaminujte. Natiahnite ho na vodou alebo olejom potretej doske, posypte zrnkami a poskladajte.
Vložte do nádoby, v ktorej ich budete prekladať.
Prekladajte asi 3 hodiny každých 30 minút.
Nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Mne to trvalo po prekladaní asi 6 hodín
Vytvarujte bagety a nechajte finálne nakysnúť na plechu na pečenie vystlanom papierom, alebo v ošatke. (ja som ich mala v ošatke)
Nakysnuté bagety pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C so záparou 15 min. a na 200 St.C bez zápary ďalších 20 minút
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 500 g celozrnnej manitoby Aida 3.3
- 340 g vody
- 10 g soľ
- 1 čl slad
- 50 g kvások
- 100 g mix zrniek Aida (alebo si namiesajte)