Zdielať recept

Celoražné 100% celozrnné makové žemličky

Raž alebo nenávidíš, alebo miluješ. Ja na nej v poslednej dobe dosť ulietavam. Aj keď ražné pečivo nie je vôbec nadýchané ako pšeničné, vydrží oveľa dlhšie a tá chuť je jednoducho neopakovateľná. Cesto je ako blato a preto sa toho neľakajte, je to normálne.

Postup:

  • Cesto len ručne vymiesiť, aby sa spojili všetky suroviny, premiestniť na dobre pomúčenú dosku, rozdeliť na rovnaké diely, poprekladať, vygúľať na guľky, vyváľať v ovsených vločkách a nechať nakysnúť 5-6 hodín pri izbovej teplote.

    Piecť pri teplote 220 St.C. asi 30 minút.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Celoražné 100% celozrnné makové žemličky?
Kliknutím vyberte

Recept na 6-9 ks žemličiek (podľa toho, aké veľké ich robíte):

  • 400 g rozkvas z celozrnnej ražnej múky (100 g ražný kvások, 150 g voda, 150 g múka)
  • 460 g ražná chlebová múka (ja som použila ražnú celozrnnú)
  • 400 g mlieko
  • 150 g nemletý mak
  • soľ
  • rasca