Zdielať recept

Bryndzáky s cibuľovou čiapkou

Spracovanie:

  • 1Rozkvas:

    100 g LM, alebo lyžica ražného kvásku

    100 g voda

    100 g pšeničná hladká múka

    2Rozkvas nechajte nakvasiť na dvojnásobok a pridajte ďalšie suroviny:

    300 g špaldová alebo pšeničná hladká múka

    150 g polohrubá múka

    2 vajíčka

    100 g oleja

    200 ml mlieka

    Ak sa Vám zdá cesto husté, alebo riedke, pridajte mlieko, alebo múku. záleží od toho, akú múku ste použili.

    Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a nechajte nakysnúť na dvojnásobok.

    3Medzitým si pripravte náplň:

    300 - 400 g bryndza,

    1 vajíčko,

    cibuľka,

    mletá červená paprika.

    Všetko spolu vymiešajte do hladka

    4Po nakysnutí cesto rozdeľte na 100 g bochníčky, spodkom pohára v strede zatlačte a do vzniknutej jamky naplňte bryndzu.

    Nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Pred pečením potrite kraje bielkom.

    Pečte pri teplote 180 St.C. asi 35 minút.

    Pred podávaním ozdobte kopčekom gréckeho jogurtu, alebo kyslej smotany, a na vrch tajte opražené kolečká cibule a opraženú slaninku.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bryndzáky s cibuľovou čiapkou?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 100 g LM, alebo lyžica ražného kvásku
  • 100 g voda
  • 100 g pšeničná hladká múka

Po nakvasení

  • 300 g špaldová alebo pšeničná hladká múka
  • 150 g polohrubá múka
  • 2 vajíčka
  • 100 g oleja
  • 200 ml mlieka

Náplň:

  • 300 - 400 g bryndza
  • 1 vajíčko
  • cibuľka
  • mletá červená paprika