Spracovanie:
-
1Rozkvas:
100 g LM, alebo lyžica ražného kvásku
100 g voda
100 g pšeničná hladká múka
2Rozkvas nechajte nakvasiť na dvojnásobok a pridajte ďalšie suroviny:
300 g špaldová alebo pšeničná hladká múka
150 g polohrubá múka
2 vajíčka
100 g oleja
200 ml mlieka
Ak sa Vám zdá cesto husté, alebo riedke, pridajte mlieko, alebo múku. záleží od toho, akú múku ste použili.
Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
3Medzitým si pripravte náplň:
300 - 400 g bryndza,
1 vajíčko,
cibuľka,
mletá červená paprika.
Všetko spolu vymiešajte do hladka
4Po nakysnutí cesto rozdeľte na 100 g bochníčky, spodkom pohára v strede zatlačte a do vzniknutej jamky naplňte bryndzu.
Nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Pred pečením potrite kraje bielkom.
Pečte pri teplote 180 St.C. asi 35 minút.
Pred podávaním ozdobte kopčekom gréckeho jogurtu, alebo kyslej smotany, a na vrch tajte opražené kolečká cibule a opraženú slaninku.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 100 g LM, alebo lyžica ražného kvásku
- 100 g voda
- 100 g pšeničná hladká múka
Po nakvasení
- 300 g špaldová alebo pšeničná hladká múka
- 150 g polohrubá múka
- 2 vajíčka
- 100 g oleja
- 200 ml mlieka
Náplň:
- 300 - 400 g bryndza
- 1 vajíčko
- cibuľka
- mletá červená paprika