Zdielať recept

Bosniačiky

Postup:

  • 1. Zmiešajte múku s tekutinou a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu dve hodiny.

    2. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.

    3. Po fermentolýze pridajte soľ a slad a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.

    4. Následne cesto 2 hodiny prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote

    5. Ďalej cesto môžete dať kysnúť na 12 hod. do chladničky, alebo nechať dokysnúť na dvojnásobok pri izbovej teplote.

    6. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod, alebo nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 3 hodiny

    7. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 15 minút so záparou a na 200 St.c. 20-25 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Bosniačiky?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 150 g LM,
  • 680 g Manitoba,
  • 70 g Celozrnna pšeničná,
  • 50 g Ražná celozrnná,
  • 380 g špalda hladká Pernerka
  • 230 g pivo,
  • 550 g voda.
  • Slad
  • Soľ
  • Zrniečka na ozdobenie