Postup:
-
1. Jedno aj druhé cesto vypracujte zvlášť.
2. Obidve cestá vyvaľkajte každé zvlášť na pomúčenej doske. Na vodové cesto položíme tukové cesto a poskladáme z obidvoch strán do stredu a potom ešte na polovičku. Cesto trochu pomúčte a dajte na 20 minút do mrazničky.
3. Po vybratí z mrazničky cesto vyvaľkajte a znovu poskladajte a vráťte znovu na 20 minút do mrazničky
4. Zopakujte to ešte raz
5. Cesto môžete hneď použiť, alebo uskladniť v mrazničke.
6. Vyvaľkané cesto naplňte zvolenou náplňou a môžete urobiť závin, ktorý stočíte do slimáka, alebo urobiť malých slimákov ako ja.
7. Plnka: kvalitné mleté mäso opečte na oleji, pridajte korenie, soľ, cesnak, môžete aj oregano, tymian. Po vychladnutí pridajte roztrúsený feta syr a naplňte.
8. Pečte pri teplote 200 St.C. asi 20 minút (ak robíte jedného veľkého slimáka do formy, pečte 35-40 minút.
Recenzie receptu
Tukové cesto:
- 150 g hladká múka
- 370 g maslo
Vodové cesto:
- 300 g hladká múka
- 2 ks žĺtok
- 3 PL ocot
- 150 ml voda
- Štipka soli