Postup:
-
Kvásková verzia:
6 zrelých banánov
Na cestíčko:
1 lyžica ražného kvásku, alebo 50 g LM
100 g hladká pšeničná múka
100 g polohrubá pšeničná múka
(múky môžete meniť podľa toho aké máte, dokonca aj zdravú celozrnnú verziu si môžete urobiť)
1 vajce
80 g cukor
100 g kokos
1 č.l. sódy bicarbonyV mlieku rozmiešate kvások a následne pridáte vajíčko, vyšľaháte a pridáte všetky ostatné suroviny. Necháte 4-6 hodín pri izbovej teplote nakvasiť (alebo cez noc v chladničke) a obaľujete banány, ktoré následne vysmažíte v rozpálenom oleji.
Po vysmažení ich nechajte na kuchynskej utierke odležať, aby vsiakla prebytočný tuk.
Z cestíčka môžete robiť aj kokosové lievance, ktoré tiež vysmažíte v oleji z oboch strán.
Verzia bez kvásku:
6 zrelých banánov
Na cestíčko:
100 g hladká pšeničná múka
100 g polohrubá pšeničná múka
(múky môžete meniť podľa toho aké máte, dokonca aj zdravú celozrnnú verziu si môžete urobiť)
1 vajce
80 g cukor
100 g kokos
1 č.l. sódy bicarbónyV mlieku rozšľaháte vajíčko a pridáte ostatné suroviny. a obaľujete banány, ktoré následne vysmažíte v rozpálenom oleji.
Po vysmažení ich nechajte na kuchynskej utierke odležať, aby vsiakla prebytočný tuk.
Z cestíčka môžete robiť aj kokosové lievance, ktoré tiež vysmažíte v oleji z oboch strán.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Kvásková verzia:
- 6 zrelých banánov
Na cestíčko (kvásková verzia):
- 1 lyžica ražného kvásku, alebo 50 g LM
- 100 g hladká pšeničná múka
- 100 g polohrubá pšeničná múka
- (múky môžete meniť podľa toho aké máte, dokonca aj zdravú celozrnnú verziu si môžete urobiť)
- 1 vajce
- 80 g cukor
- 100 g kokos
- 1 č.l. sódy bicarbony
Verzia bez kvásku:
- 6 zrelých banánov
Na cestíčko (verzia bez kvásku):
- 100 g hladká pšeničná múka
- 100 g polohrubá pšeničná múka
- (múky môžete meniť podľa toho aké máte, dokonca aj zdravú celozrnnú verziu si môžete urobiť)
- 1 vajce
- 80 g cukor
- 100 g kokos
- 1 č.l. sódy bicarbóny