Postup:
-
Verzia s kváskom:
1. 8-10 hodín vopred si pripravte rozkvas a počkajte než zdvojnásobí objem
2. Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom, pridajte ostatné suroviny vrátane rozkvasu a vymiešajte.
3. Nechajte odpočívať pri izbovej tepote aby kvások spracoval múku asi 6 hodín.
4. Vymastite si formu na pečenie minibáboviek, donutiek, alebo muffín a vysypte múkou.
5. Cesto prelejte do formy na pečenie a nechajte kysnúť ešte 2 hodiny,
6. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C 35 minút.
7. Polejte čokoládou a posypte orieškami.
8. Vyšľahajte si jednu šľahačkovú smotanu so stužovačom a pridajte do nej trochu Baileys likéru a premiešajte.
9. Ozdobte vrch koláčikov šľahačkou pomocou cukrárenského vrecka.Verzia bez kvásku:
1. Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom, pridajte ostatné suroviny a vymiešajte.
2. Vymastite si formu na pečenie minibáboviek, donutiek, alebo muffín vysypte múkou a nalejte do nej cesto.
3. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C 35 minút.
4. Polejte čokoládou a posypte orieškami.
5. Vyšľahajte si jednu šľahačkovú smotanu so stužovačom a pridajte do nej trochu Baileys likéru a premiešajte.
6. Ozdobte vrch koláčikov šľahačkou pomocou cukrárenského vrecka.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas - verzia s kváskom:
- 50 g LM
- 50 g mlieka
- 50 g pšeničnej múky
- Suroviny zmiešajte, nechajte nakysnúť na dvojnásobok a ďalej použite do cesta
Suroviny na cesto - verzia s kváskom:
- 150 g nakysnutý rozkvas,
- 100 g jogurt,
- 2 vajcia,
- 200 g pšeničná, alebo špaldová hladká múka,
- 125 g maslo,
- 90 g cukor,
- 50 ml Baileys likér,
- 1/2 lyžičky sódy bicarbóny,
- šťava a kôra z 1 citróna,
- 1 vanilkový cukor,
- vanilka,
- kúsky čokolády
Verzia bez kvásku:
- 150 g jogurt,
- 2 vajcia,
- 250 g pšeničná, alebo špaldová hladká múka,
- 125 g maslo,
- 90 g cukor,
- 50 ml Baileys likér,
- 1/2 lyžičky sódy bicarbóny,
- šťava a kôra z 1 citróna,
- 1 vanilkový cukor,
- vanilka,
- kúsky čokolády