Postup:
-
Rozkvas: 75 g vody, 75 g pšeničnej hladkej múky, 75 g LM
Necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem
Cesto:
Hotový rozkvas
500 g pšeničná chlebová, alebo manitoba 0
500 g pšeničná hladká, alebo Manitoba 00
300 g voda
5 g soľ
1 PL Sladenka
100 g maslo
170 g šľahačková smotana
75 g Baileys, alebo Vaječný likér, ak chcete vynechať, pridajte o to viac smotany
75 g cukorPostup:
Zo surovín vypracujte vláčne nelepivé cesto. V robote je treba miesiť asi 20-235 minút.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí rozdeľte na rovnaké diely podľa toho aké veľké chcete briošky robiť. Nechajte finálne nakysnúť na dvojnásobok
Pečte pri teplote 180 St.C asi 40 minút.
Po upečení ozdobte podľa želania.
Slaný karamel: https://www.zosrdcadohrnca.sk/2018/12/16/slany-karamel/
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 75 g vody
- 75 g pšeničnej hladkej múky
- 75 g LM
Cesto:
- Hotový rozkvas
- 500 g pšeničná chlebová, alebo manitoba 0
- 500 g pšeničná hladká, alebo Manitoba 00
- 300 g voda
- 5 g soľ
- 1 PL Sladenka
- 100 g maslo
- 170 g šľahačková smotana
- 75 g Baileys, alebo Vaječný likér, ak chcete vynechať, pridajte o to viac smotany
- 75 g cukor