Zdielať recept

Baileys brioška so slaným karamelom a orechami

Postup:

  • Rozkvas: 75 g vody, 75 g pšeničnej hladkej múky, 75 g LM

    Necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem

    Cesto:

    Hotový rozkvas
    500 g pšeničná chlebová, alebo manitoba 0
    500 g pšeničná hladká, alebo Manitoba 00
    300 g voda
    5 g soľ
    1 PL Sladenka
    100 g maslo
    170 g šľahačková smotana
    75 g Baileys, alebo Vaječný likér, ak chcete vynechať, pridajte o to viac smotany
    75 g cukor

    Postup:

    Zo surovín vypracujte vláčne nelepivé cesto. V robote je treba miesiť asi 20-235 minút.

    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí rozdeľte na rovnaké diely podľa toho aké veľké chcete briošky robiť. Nechajte finálne nakysnúť na dvojnásobok

    Pečte pri teplote 180 St.C asi 40 minút.

    Po upečení ozdobte podľa želania.

    Slaný karamel: https://www.zosrdcadohrnca.sk/2018/12/16/slany-karamel/

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Baileys brioška so slaným karamelom a orechami?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 75 g vody
  • 75 g pšeničnej hladkej múky
  • 75 g LM

Cesto:

  • Hotový rozkvas
  • 500 g pšeničná chlebová, alebo manitoba 0
  • 500 g pšeničná hladká, alebo Manitoba 00
  • 300 g voda
  • 5 g soľ
  • 1 PL Sladenka
  • 100 g maslo
  • 170 g šľahačková smotana
  • 75 g Baileys, alebo Vaječný likér, ak chcete vynechať, pridajte o to viac smotany
  • 75 g cukor