Postup
-
Cesto vymieste pokial nebude hladké a elastické. Nechajte nakysnúť na dvojnasobok. Kváskové bude kysnúť 6-8 hodín. Z drozdia aai 2 hodiny.
Pripravte si plnky. Tvaroh zmiesajte s krupicou, žĺtkami a cukrom. Čerstvé čučoriedky rozmixujte a zmiešajte s lyofilizovanými čučoriedkami a nechajte asi 1-2 hodiny odstáť.
Nakysnuté cesto rozvalkajte na plát cca 80x50 cm. Potrite tvarohovou plnkou. Na tvarohovú plnku natrite čučoriedkovú a opatrne zrolujte z širšej strany. Roládu nakrájajte na 20 ks špalíkov 4 cm sirokých, ktoré naležato uložte na plech vystlaný papieron na pecenie.
Nechajte finálne nakysnúť pri kváskovej verzii asi 2-2,5 hodiny, pri verzii z drozdia asi 15-20 min.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.c. asi 35 min.
Po upečení nechajte zakryté utierkou vychladnúť na mriežke a pred podavanim potrite s mascarpone a posypte čučoriedkami a práškovým cukrom
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 160 g LM (alebo 30 g cerstvého drozdia)
- 700 g hladká pšebičná múka
- 400 g mlieko
- 230 g hrudkový tvaroh
- 2 žĺtka
- 150 g cukor
- 100 g bravcova masť alebo maslo
Plnka 1
- 750 g tvaroh
- 3 lyžice detskej krupice
- 3 žĺtka
- 150-200 g cukru
Plnka 2
- 500 g čučoriedky
- 200 g čučoriedkový džem
- 200 g lyofilizované čučoriedky ( v prípade ak nemáte, vynechajte, ale zameňte aj čerstvé čučoriedky za džem)
Na dokončenie
- 500 g mascarpone
- 100 -150 g cukor
Na posyp
- Práškový cukor
- Čučoriedky