Postup
-
Autolýza - miešajte vodu s múkou a nechajte 2 hodiny odpočívať
Fermentolýza - pridajte kvások a nechajte hodinu odpočívať
Vymieste do hladka cesto aby sa odliepalo od nádoby. Môže to trvať cca 8 minút.
Vymiesené cesto roztiahnite na naolejovanej doske, posypte semiačkami a poskladajte (zalaminujte)
Preklady 3-3,5 hod (v lete menej, v zime viac)
Cesto vyklopte, jemne roztiahnite na malý obdĺžnik, rozdelte na dve časti.
Kazdu cast stočte tak, že preložíte vrchnú časť na 2/3 nadol a spodnú cez nu nahor.
Jemne vygúľať a vložiť do ošatky alebo voľne na plech vystlany papierom. ( kazdu bagetu z bokov podoprite tak ze pod papier strcíte rolku alobalu alebo papiera na pecenie a tak vytvoríte korýtko).
Finálne kyanutie v chladnicke 10-12 hodín pri teplpte 7-9 St.c.
Pečenie vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 250 St.C so záparou 15 min. A 10 min. Pri 200 st.c. bez zápary.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 60 g LM alebo ražného kvásku
- 600 g pšeničnej chlebovej múky
- 480 g vody
- 60 g olivový olej
- 140 g tekvicové pyré
- 2 čl soľ
- Tekvicové semiačka