Postup
-
Všetky suroviny okrem čokolády a lieskovcov vymiešajte v robote do peny. Nakoniec pridajte nadrobno nasekanú čokoládu (alebo čokoládové čočky) a nasekané opražené lieskovce. (časť si ich nechajte na posyp po upečení)
Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej nádoby na pečenie. Ja som použila formu veľkosti 22x22 cm, ale môžete použiť aj menšiu formu na tehličku.
Perník dajte piecť na 180 St.C asi na 35 min.
Po upečení polejte likérom, ktorý nechajte vsiaknuť a čokoládovou Ganažou, ktorú si pripravíte tak, že zohrejete smotanu k bodu varu, odstavíte od zdroja tepla, rozpustíte v nej čokoládu a vymiešate na hladký krém.
Nakoniec posypte nasekanými orechami, prípadne lyofilizovaným ovocím.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 200 g pšeničná hladká, alebo celozrnná múka (môžete použiť aj bezlepkovú, napríklad pohánkovú)
- 150 g kokosový alebo trstinový cukor
- 100 g maslo izbovej teploty
- 300 g tekvicové pyré
- 5 žĺtkov veľkosť L (ak nemáte kde použiť bielka, môžete zmeniť za 3 vajíčka)
- 10 g perníkové korenie
- 30 g kakao
- vanilkový cukor
- 200-300 g nasekaná čokoláda
Na dokončenie
- asi 150 ml Amareto likér alebo lekvár ktorým natriete upečený perník
Poleva
- 100 ml šľahačková smotana
- 300 g čokoláda
Posyp
- 100-200 g lieskovce