Postup:
-
Spolu s hubami si pripravte aj zmes zeleniny, (mrkva, zeler, petržlen, cibuľa). Nadrobno nastrúhajte a dajte spolu s hubami usušiť.
Huby očistite, nakrájajte na tenké plátky a dajte usušiť. Správne usušené sú vtedy, keď pri prehrabnutí pekne "šuštia"
Usušené huby spolu so zeleninou a soľou rozmixujte a uskladnite v uzatvárateľných nádobách na suchom mieste.
Zmes sušených húb, koreňovej zeleniny, soli a korenia, môže použiť na omáčky, polievky, k mäsu, do zeleninových jedál, na zvýraznenie chuti gulášu, alebo kapustnice, na dusené mäsá, na pečenie, grilovanie ... Použitie je veľmi všestranné.
Recenzie receptu
“Ešte som si hubové korenie podľa toho návodu neurobil ale vyskúšam v najbližších dňoch. Zaujala ma myšlienka, že z druhotriednych húb kvalitné korenie neurobím. Ďakujem za recept. Jaro Dutka Trenčín ”
Na 100 g korenia potrebujete
- 40 g sušených húb
- 20 g sušenej zeleniny
- 20 g soľ
- 20 g zmes korenín (Rasca mletá, mletý koriander, mleté čierne korenie, mletý bobkový list, mleté nové korenie, sušená petržlenová vňať)
- petržlenová alebo ligurčeková vňať (voliteľné)