Pudingovo-malinové hniezda s mascarpone

Recept na cesto môžete použiť niektorý z mojich univerzalnych na blogu, velmi dobré je tvarohové.
Pečivo aj na druhý a tretí deň je vláčne a čerstvé vďaka tvarohu v ňom.
Recept:
150 g LM (alebo 40 g droždia)
600 g hladká pšeničná múka
150 g polohrubá múka
310 g mlieko
250 g tvaroh jemný vaničkový
1 vajce
150 g cukor
120 g maslo
Ak robíte verziu z droždia, urobte si najprv kvások z droždia, časti mlieka z receptu a lyžičky cukru. Zamiešajte a nechajte 15 min. odpočívať a ďalej použite v recepte.
Z kvásku a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Môže to pri kváskovej verzii trvať 8-12 hodín, alebo pri verzii z droždia asi 2 hodiny. Toto cesto kvasí dlhšie vzhľadom k vysokému obsahu tuku. Záleží ale od teploty v miestnosti a sily kvásku.

Postup:

  • Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvarte hustý puding. Polovičku malín popučte a spolu s celými malinami pridajte ku koncu varenia do pudingu. Prikryte strečovou fóliou tak aby ležala na povrchu pudingu a nechajte celkom vychladnúť.
    Pripravte si cesto podľa receptu. Nechajte ho nakysnúť na dvojnásobok. Nakysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, natrite plnkou. Na plnku rozsypte maliny obalené vo vanilkovom pudingovom prášku.
    Cesto zarolujte a nakrájajte na špalíky hrubé asi 5 cm. Ukladajte ich na Vymastený a múkou vysypaný plech na ležato.
    Nechajte finálne nakysnúť asi 2 hodiny.
    Pečte 35-40 min. Na 180 St. C
    Po upečení nechajte vychladnúť a pripravte si krém z mascarpone tak že zmiešate suroviny a potriete nim hniezda. Môžete ich posypať ovocím.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pudingovo-malinové hniezda s mascarpone?
Kliknutím vyberte

Na plnku potrebujete:

  • 2 vanilkové pudingové prásky
  • 600 ml mlieka
  • 6 pl cukor, pripadne podla chuti viac
  • 250 g čerstvé maliny (alebo iné ovocie)
  • 250 g celé maliny vyváľane vo vanilkovom pudingovom prášku (alebo iné ovocie)

Po upečení na potretie:

  • 250 g mascarpone
  • 4-6 PL práškový cukor
  • 100 ml mlieko

Na posyp:

  • Lyofilizované alebo čerstvé ovocie.