Postup:
-
Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvarte hustý puding. Polovičku malín popučte a spolu s celými malinami pridajte ku koncu varenia do pudingu. Prikryte strečovou fóliou tak aby ležala na povrchu pudingu a nechajte celkom vychladnúť.
Pripravte si cesto podľa receptu. Nechajte ho nakysnúť na dvojnásobok. Nakysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, natrite plnkou. Na plnku rozsypte maliny obalené vo vanilkovom pudingovom prášku.
Cesto zarolujte a nakrájajte na špalíky hrubé asi 5 cm. Ukladajte ich na Vymastený a múkou vysypaný plech na ležato.
Nechajte finálne nakysnúť asi 2 hodiny.
Pečte 35-40 min. Na 180 St. C
Po upečení nechajte vychladnúť a pripravte si krém z mascarpone tak že zmiešate suroviny a potriete nim hniezda. Môžete ich posypať ovocím.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na plnku potrebujete:
- 2 vanilkové pudingové prásky
- 600 ml mlieka
- 6 pl cukor, pripadne podla chuti viac
- 250 g čerstvé maliny (alebo iné ovocie)
- 250 g celé maliny vyváľane vo vanilkovom pudingovom prášku (alebo iné ovocie)
Po upečení na potretie:
- 250 g mascarpone
- 4-6 PL práškový cukor
- 100 ml mlieko
Na posyp:
- Lyofilizované alebo čerstvé ovocie.