Postup:
-
Do misy robota pridajte všetky suroviny okrem 100 g mlieka, ktoré pridáte neskôr. Zo surovín vymieste hladké cesto. Keď sú suroviny spojené, pridajte zvyšné mlieko. Cesto je dosť hydratované, tak sa Vám postupným pridaním mlieka lepšie vymiesi.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z drozdia je to asi 2 hodiny. Pri verzii z kvásku v letných horúčavách 4-6 hodín, v zime 8-10. Musí zdvojnásobiť objem.
V druhej mise si vymiešajte suroviny na náplň.
Nakysnuté cesto roztiahnite na vymastený a múkou vysypaný plech. Ak použijete veľký plech, bude cesto tenšie, a budete potrebovať viac ovocia. Na cesto natrite tvaroh a na neho poukladajte ovocie. Najprv rozsypte čučoriedky a ríbezle a na ne naukladajte marhule a zatlačte ich hlbšie do cesta.
Nechajte finálne nakysnúť. Pri verzii z droždia asi 20 min., pri verzii z kvásku asi 2 hodiny.
Želám dobrú chuť.
Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 g Kvások LM, alebo ražný (alebo 30 g droždie)
- 600 g pšeničná hladká múka
- 350 g kyslá smotana
- 1 vajce
- 200 g mlieko
- 100 g zmäknuté maslo
- 100 g cukru podľa chuti
Na vrch koláča:
- 250 g tvaroh
- 150 g cukor
- 1 žĺtko
Ovocie:
- 500 g marhule
- 500 g čučoriedky
- 500 g ríbezle