Postup:
-
Z uvedených surovín vypracujte kompaktné maslové cesto. Najprv vymiešajte cukor s maslom, pridajte žĺtka, vanilku. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte k maslovej zmesi. Môžete miesiť v robote s lopatkovou metlou a domiesiť ručne na pracovnej doske.
Cesto rozdeľte na dve časti. Jednu časť vložte do chladničky a druhú do mrazničky asi na hodinu.
Medzitým si zmiešajte mak s džemom a rozpoľte a odkôstkujte slivky.
Po schladení cesto z chladničky po kúskoch rozvaľkajte na mierne pomúčenej doske a ukladajte na plech na pečenie, ktorý ste si vopred vystlali papierom na pečenie. Nerovnosti zatlačte prstami.
Na cesto navrstvite makovo-lekvárovú plnku a nahusto naukladajte slivky a posypte ich škoricovým cukrom
Cesto z mrazničky nastrúhajte na slivky. Ak je príliš zmrznuté, nechajte ho trochu povoliť.Pečte na teplote 180 St.C. asi 40 min.
Po upečení nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 800 g pšeničná múka /môže byť hladká aj polohrubá
- 200-250 g cukru
- 500 g maslo
- 5 žĺtok
- 1 prášok do pečiva
- Vanilka, alebo vanilkový cukor
Plnka
- 200 g mletý mak
- 200 g džem
- 1 kg slivky
- Škoricový cukor