Postup:
-
17.00 zmiešajte vodu s múkou a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
19.00 Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu hodinu
20.00 vymieste cesto (trvá to asi 8-10 min.), zalaminujte, dajte do nádoby a pri izbovej teplote preložte 2-3x. V letných horúčavách cesto rovno vložte do chladničky a preklady robte tak, že ho vytiahnete, preložíte a vložíte späťCesto nechajte v chladničky kysnúť do rána.
Ráno vyberte z chladničky, ak cesto nenakyslo dostatočne, preložte ho a nechajte dokysnúť.
Stočte do ošatky a nechajte ďalej kysnúť v ošatke v chladničke 10-12 hod., alebo nechajte nakysnúť pri izbovej teplote.Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 250 St.C so záparou, alebo v uzatvorenej nádobe ktorú ste nechali riadne vyhriať (liatinovú až 40 min.) 15 min., a ďalších 30 min. bez zápary, alebo v odokrytej nádobe pri 200 St.C.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 500 g pšeničná chlebová múka T650, alebo Manitoba
- 400 g voda
- 50 g kvások LM, alebo ražný
- 1čl soľ
- 1 čl slad