Postup:
-
Pred prípravou si urobte z cibule čatní:
Ošúpanú cibuľu nakrájajte na kolieska a na masti orestujte. Pridajte cukor a ostatné suroviny, a krátko poduste. Pridajte víno a ocot a duste do zhustnutia za občasného premiešania.
Môžete naplniť do pohárov ešte horúce a použite podľa potreby.1. Z uvedených surovín vypracujte vláčne nelepivé cesto, ktoré nechajte po vymiesení prikryté nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku to môže trvať 8-10 hodín, pri verzii z droždia asi 2 hodiny.
2. Nakysnuté cesto si rozdeľte na rovnakých 12 ks a vygúľajte na bochníčky. Každý bochníček roztlačte a naplňte tvarohovou plnkou a zabaľte. Uložte spojom nadol a mierne roztlačte.
Do každého naplneného bochníčka zatlačte v strede celý Hermelín, alebo podobný syr.
Nechajte finálne kysnúť 2-3 hodiny pri kváskovej verzii a asi 20 min. pri verzii z droždia.
5. Po nakysnutí kraje potrite bielkom a posypte sezamom.
6.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
Po upečení dozdobte podľa chuti. Ja som použila cibuľové čatní, figy a olivy.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 g LM
- 600 g Manitoba
- 350 g mlieko
- 2 žĺtka
- 60 g olej
- 50 g zemiakové vločky
Tvarohová plnka
- 2 vaničkové hrudnové tvarohy
- 200 ml grécky jogurt
- 2-3 kopcom Pl zemiakové vločky
- 2 žĺtka
Cibuľové čatní
- 1000 g červená cibuľa
- 100 ml sladký balzamikový ocot
- 100 ml červené víno
- 2 PL bravčová masť.
- 150 g cukor
- 1 čl soľ
- ½ čl čierne korenie
- 150 g hnedý cukor