Postup
-
2 hodiny pred miesením si vyberte všetky suroviny z chladničky a nechajte zohriať na izbovú teplotu.
V robote vyšľahajte maslo s cukrom do peny a postupne pridajte žĺtka a tvaroh. Nakoniec pomaly pridajte múku v ktorej ste rozmiešali práčok do pečiva. Pridajte kôru z citróna a vanilku.
Cesto rozdeľte na dve časti a do jednej pridajte kakao a vymiešajte.
Z bielkov vyšľahajte sneh a rozdeľte ho na dve časti. Polovičku jemne zabaľte do kakaovej zmesi a druhú polovičku do vanilkovej zmesi.
Formu na barančeka vystriekajte olejovým sprejom (alebo inak vymastite) a vysypte múkou.
Striedavo plňte bledým a tmavým cestom, nakoniec špajdlou, alebo nožíkom prejdite stredom cesta aby ste vytvorili mramorový efekt.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri 200 St.C. asi 45-50 min.
Po upečení vyklopte a nechajte vychladnúť.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 300 g polohrubá múka
- 7 ks vajcia (veľkosť M)
- 300 g jemný tvaroh
- 300 g maslo
- 250 g kryštálový cukor
- 1 ks prášok do pečiva
- 150 g nasekanej čokolády, alebo orechov
- kôra z citróna
- vanilka
- štipka soli
- 2 lyžice kakao