Postup
-
Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť. Ponorným mixerom ich rozmixujte na kašu.
Zo všetkých surovín uvedených v recepte vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a je pekne elastické
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 6-8 hodín. (čas je orientačný), v zime to môže byť i 12 hodín pri kváskovej verzii. Pri verzii z droždia to trvá asi 2 hodiny.
Nakysnuté cesto rozdeľte na 150 g bochníčky
Bochníčky utiahnite a vygúľajte do požadovaného tvaruNechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny pri verzii z kvásku a asi 20 min. pri verzii z droždia.
6. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 25-30 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 900 g pšeničná hladká alebo chlebová múka
- 300 -400 g v šupke uvarený nastrúhaný zemiak
- 150 g maslo
- 2 vajcia
- 250 g mlieko
- 20 g (3 čl) soľ
- 20 g (2 čl) cukor
- 250 g LM alebo 40 g droždia