Postup
-
Cesto je najlepšie robiť deň-dva vopred a na noc dať do chladničky, aby stuhlo.
Studené maslo nastrúhame na hrubom strúhadle. zo všetkých surovín priamo na kuchynskej doske vypracujte rukami cesto pokiaľ sa Vám všetky suroviny nespoja a nevznikne kompaktná guľa. Pracujeme rýchlo, aby sa nám maslo neroztopilo. Zabaľte ju do fólie a dajte do chladničky.
Valček dajte schladiť spolu s cestom. Bude sa Vám s ním lepšie pracovať.Pred tvarovaním, alebo vykrajovaním cesto vyberte a rozvaľkajte na zhruba 5 mm.
Ak by ste robili viac cesta ako je vyššie uvedené množstvo, pri vaľkaní si cesto rozdeľte a vyvaľkajte vždy len časť, aby sa nezohrialo a nelepilo na dosku. Podsýpajte múkou len minimálne.Pečieme vždy vo vyhriatej na 180°C asi 8 minút na plechu, po upečení sú krehké a preto koláčiky na ňom nechajte vychladnúť.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 600 g pšeničná hladká múka
- 400 g maslo
- 200 g práškový cukor
- citrónová kôra
- 2 žĺtka