Zdielať recept

Linecké koláčiky

Postup

  • Cesto je najlepšie robiť deň-dva vopred a na noc dať do chladničky, aby stuhlo.

    Studené maslo nastrúhame na hrubom strúhadle. zo všetkých surovín priamo na kuchynskej doske vypracujte rukami cesto pokiaľ sa Vám všetky suroviny nespoja a nevznikne kompaktná guľa. Pracujeme rýchlo, aby sa nám maslo neroztopilo. Zabaľte ju do fólie a dajte do chladničky.
    Valček dajte schladiť spolu s cestom. Bude sa Vám s ním lepšie pracovať.

    Pred tvarovaním, alebo vykrajovaním cesto vyberte a rozvaľkajte na zhruba 5 mm.
    Ak by ste robili viac cesta ako je vyššie uvedené množstvo, pri vaľkaní si cesto rozdeľte a vyvaľkajte vždy len časť, aby sa nezohrialo a nelepilo na dosku. Podsýpajte múkou len minimálne.

    Pečieme vždy vo vyhriatej na 180°C asi 8 minút na plechu, po upečení sú krehké a preto koláčiky na ňom nechajte vychladnúť.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Linecké koláčiky?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 600 g pšeničná hladká múka
  • 400 g maslo
  • 200 g práškový cukor
  • citrónová kôra
  • 2 žĺtka