Postup
-
Kvások pred pečením nakŕmte a nechajte zdvojnásobiť objem. Ak máte ražný kvások, nakŕmte si ho pšeničnou múkou na husto a nechajte zdvojnásobiť. Ak robíte verziu z droždia, urobte si kvások z časti mlieka, lyžičky cukru a droždia.
Z kvásku a ďalších uvedených surovín vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku to trvá asi 6-9 hodín (V zime dlhšie, v lete kratšie. Čas je orientačný. Záleží podľa teploty v miestnosti a sily kvásku) Pri verzii z droždia je to asi 2 hodiny.
Po nakysnutí cesto rozvaľkajte na šírku Vašej formy, zaviňte ako roládu a nechajte finálne nakysnúť pri kváskovej verzii asi 2-3 hodiny, pri verzii z droždia asi 20 min.
Pred pečením potrite maslom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 35 min.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 150 g LM (alebo 40 g droždia)
- 400 g Kamutová múka
- 200 g Aida 3.3, alebo T650
- 120 g mrkvová šťava
- 100 g mrkvové pyré (uvarená rozmixovaná mrkva)
- 50 g maslo
- 50 g cukor
- 20 g soľ
- 100 g mlieko