Postup
-
Cesto vymieste na nelepivé, elastické odliepajúce sa od misy. Nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to trvá asi 2 hod., pri verzii z kvásku asi 8 hodín. Čas je len orientačný.
Po nakysnutí cesto rozdeľte na rovnaké 40 g časti, ktoré naplňte
Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hod. Pri verzii z kvásku a asi 20 min. Pri verzii z droždia.
Pred pečením potrite vajíčkom a posypte zrniečkami.
Pečte pri teplote 180 st. c. Asi 30-40 min
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 550 g hladká pšeničná múka ( ja som použila Aida 3.3 od @bionakupy )
- 250 g kyslá smotana
- 1 vajíčko
- 150 g voda
- 60 g masť
- 100 g LM alebo 20 g čerstvého alebo 7 g sušeného droždia)
- 220 g údený Olešnický tvaroh (môžete použiť aj obyčajný)
- 15 g soľ