Postup:
-
Múku zmiešajte s koreninami a vymieste s kváskom, cukrom, mliekom, vajcom a kakaom na hladké cesto. Keď sa suroviny spoja, mieste asi 10 minút a začnite pridávať po kúskoch maslo.
Ku koncu pridajte nasekanú čokoládu, citrónovú a pomarančovú kôru. Cesto necháme prikryté v mise vykysnúť na dvojnásobok objemu.
Vykysnuté cesto preklopíme na jemne pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na rovnaké diely.
Do každého dielu vložíme 2 kocky čokolády, zabalíme a utiahneme do bochníčka. Ukladáme na plech na pečenie vedľa seba.
Necháme 2-3 hodiny zakryté igelitom nakysnúť pri izbovej teplote. (ak sú letné horúčavy, stačí 1 hodina.)
Po nakysnutí ozdobte buchty pastou pomocou cukrárenského vrecka. Pastu si vyrobíte jednoducho vymiešaním surovín.
Pečte v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 30-35 minút do zlatohneda.
Po dopečení potrieme povrch ešte horúcich buchiet cukrovým rozvarom, ktorý si urobíme tak, že vodu s cukrom zahrievame až pokiaľ sa cukor nerozpustí. Nakoniec pridáme vanilku. Rozvarom potierame buchty a necháme trochu vychladnúť na mriežke
Dobrú chuť želá Petronela Burianova
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 200 g LM (alebo ražného kvásku) vopred nakŕmeného a narasteného na dvojnásobok
- 700 g múka
- 130 g cukor
- 360-370 g mlieko
- 1 vajce
- 120 g maslo
- 1 vanilkový cukor
- 1 citrónový cukor
- 6 g škorica
- 1/4 čl mletého muškátového orechu
- 1/2 čl mletý zázvor
- 5 ks drvený hrebíček
- 1 čl kardamon
- citrónová kôra
- pomarančová kôra
- vanilka
- 40 g kakao
- 100 g čokoládové slzy, alebo nasekaná čokoláda
Cukrový rozvar
- 50 g cukor
- 50 g voda
- vanilková esencia
Pasta na krížiky
- 150 g múky
- 120 g vody
Náplň
- Biela a tmavá čokoláda