Postup:
-
Plnka:
Vymiešajte maslo s cukrom do peny a pridajte všetky ostatné suroviny, ktoré spolu vymiešajte. Plnku použite do koláča.Ďalej:
Ak robíte Pľundrové, alebo lístkové cesto podľa receptu na blogu, vo finále ho rozdeľte na dve časti.
Ak kupujete hotové lístkové cesto, pokračujte podľa postupu nižšie.
Jednu časť rozvaľkajte do kruhu podľa formy na pečenie, s 2 cm väčším priemerom.
Na túto časť natrite plnku s vynechaním 2 cm po obvode, ktoré natrite bielkom a zakryte druhou časťou vyvaľkanou do kruhu.
Kraje vylomte dohora po celom obvode.
Stred koláča môžete tupou hranou noža ozdobiť oblúkovými čiarami aby pripomínal korunu.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 30 minút do zlatohneda.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 600 g pľundrové alebo lístkové cesto
Plnka:
- 300 g pomletých mandlí
- 3 vajcia
- 300 g maslo
- 150 g cukor
- 50 ml rum
- Citrónová kôra