Postup
-
Pred pečením žltú šošovovicu krátko povarte. Sceďte a nechajte odkvapkať.
Z uvedených surovín (okrem šošovice) vymieste nelepivé kompaktné cesto, nakoniec pridajte šošovicu
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať 8-10 hod. (záleží od okolitej teploty a sily kvásku)
Z nakysnutho cesta vytvarujte pečivo podľa Vášho želania.
Vytvarované pečivo nechajte finálne nakysnúť 3-4 hodiny (záleží od okolitej teploty)
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. asi 30 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 600 g Aida 3.3
- 200 g mlieko
- 240 g voda
- 40 g olej
- 1 čl soľ
- 1 čl.slad
- 1 čl cukor
- 50 g kvások
- 100 g žltá šošovica