Postup
-
Postup:
1. Z uvedených surovín okrem olív vypracujte kompaktné cesto ktoré sa odliepa od stien nádoby.2. Po vymiesení cesto roztiahnite na pracovnej doske, posypte na polovičky nakrájanými olivami a poskladajte
3. Cesto nechajte kysnúť 8-10 hodín pri izbovej teplote na dvojnásobok. Pri verzii z droždia asi 2 hodiny
4. nakysnuté cesto rozdeľte na 80 g bochníčky a vygúľajte paličky ktoré nechajte finálne kysnúť 2-3 hodiny. Pri verzii z droždia 20 minút
5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 St.C asi 30 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 70 g LM, alebo ražný kvások (čerstvo nakŕmený), alebo 10 g droždie
- 200 g Manitoba
- 50 g celozrnná pšeničná
- 200 g špaldová hladká múka
- 300 g mlieko
- 4 hrste olív
- 1 čl soľ
- 1 čl slad
- 30 g olej
- 3 kopcom lyžice zemiakových vločiek, (alebo 1 uvarený zemiak a uberte 30 g tekutiny)