Zdielať recept

Mliečne celozrnné pečivo Aida

Hneď ako sa objavila celozrnná Manitoba Aida z kamenného mlyna Antico Molino Rosso som si ju zamilovala. myslím, že z nej vyskúšam ešte veľa nových receptov. Tu je recept na pečivo, ktoré sme robili na live streame. Tak ho vyskúšajte.

Postup

  • 1. Vymieste nelepivé elastické kompaktné cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
    Môže to trvať 8-10 hodín (záleží to od okolitej teploty a sily kvásku)
    2. Vytvarujte pečivo
    3. Nechajte finálne nakysnúť asi 3 hodiny. V lete sa čas skracuje, naopak v zime to môže byť aj dlhšie.
    4. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 St.c. asi 30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mliečne celozrnné pečivo Aida?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g LM
  • 540 g celozrnná Manitoba Aida 3.3
  • 85 g maslo
  • 20 g med
  • 10 g slad
  • 10 g soľ
  • 400 g mlieko