Postup
-
Pred miesením nad parou roztopte maslo s medom a nechajte celkom vychladnúť. Pridajte a zapracujte vajcia, rum a kvások. K tekutej zmesi pridajte múku, cukor, kakao, sódu bicarbónu, perníkové korenie, soľ a dobre vypracujte tuhé cesto.
Cesto zabaľte do fólie, nechajte odpočívať pri izbovej teplote 4-6 hodín a na noc vložte do chladničky. Cesto Vám tam vydrží aj pár dní.
Cesto rozdeľte na 50 g veľké diely. Na pomúčenej doske ich roztlačte na placku, na vrch dajte kôpku lekváru a zabaľte tak, aby lekvár nevytekal. Vyvaľkajte v dlani a ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte pri teplote 170 St.C. asi 15 minút. Po upečení nechajte trochu vychladnúť a preložte na mriežku na pečenie.
Nad parou roztopte čokoládu, pridajte do nej 2 lyžice masla.
Perníčky namočte do roztopenej čokolády, a nechajte zatuhnúť na mriežke.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 150 g ražného kvásku (kto nekváskuje pridá jeden prášok do pečiva)
- 500 g celozrnnej múky Aida 3.3 (ak nemáte práve túto celozrnnú manitobu, použite 400 g hladká T650, a 100 g celozrnná pšeničná alebo špaldová múka)
- 200 g práškový cukor
- 15 g kakao
- 2 čl soda bicarbona
- 1-2 PL perníkové korenie
- 180 g med
- 100 g masla
- 2 vajcia
- 50-60 g rumu
- štipka soli