Cesnakové buchty plnené syrom

Postup

  • Z uvedených surovín vypracujte cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to môže trvať 2 hodiny, pri verzii z kvásku 6-10 hodín. Záleží od okolitej teploty a sily kvásku. Pri verzii z droždia asi 2 hodiny

    Pripravte si plnku, dobre vidličkou roztlačte syr a vymiešajte s vajíčkami a pažítkou.

    Nakysnuté cesto rozdeľte na rovnaké časti, utiahnite malé bochníčky a nechajte chvíľku odpočívať, aby povolili. Treba mať dobre pomúčenú dosku, aby sa nelepili.
    Na pomúčenej doske každý bochník rukami roztlačte na kruh, naňho dajte kopcom PL plnky, zabaľte do batôžka a uložte do formy spojom nadol. Nechajte odpočívať na asi 2-4 hodiny. Pri verzii z droždia asi 20 min.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 35-40 minút. Záleží od Vašej rúry.

    Po upečení potrite olivovým olejom, v ktorom ste rozmiešali roztlačený cesnak a môžete pridať aj nakrájanú petržlenovú vňať.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cesnakové buchty plnené syrom?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 100 g LM, alebo 20 g droždie
  • 250 g Kamutová, alebo Špaldová múka
  • 150 g Prastará múka aurora, alebo špaldová múka
  • 100 g jednozrnka, alebo pšeničná celozrnná múka
  • 20 g zemiakové vločky (alebo jeden uvarený zemiak - treba ubrať trochu tekutiny)
  • 100 g jogurt
  • 300 g voda
  • 1 PL Soľ
  • 20 g Olivový olej

Plnka

  • 300 g Feta syr, alebo akýkoľvek nastrúhaný syr, prípadne kombinácia syrov
  • 1-2 vajíčka, podľa veľkosti
  • pažitka

Na potretie

  • olivový olej
  • cesnak